Deveniti Membri


A fi membru
Pentru ca la ora actuala Astroclubul detine o serie de resurse materiale peste media astrocluburilor romanesti, adica doua trei instrumente astronomice bune ca si o biblioteca foarte bine utilata, calitatea de membru al Astroclubului poate facilita unui nou membru un avans rapid in campul astronomiei de amatori. Dar tocmai din cauza acestor facilitati, responsabilitatea individuala a unui membru este destul de mare.

Traditional, un pas esential pentru intrarea in Astroclub a fost absolvirea cursului de astronomie organizat de Astroclub in fiecare toamna. Majoritatea mebrilor actuali au inceput asa. Un numar foarte restrans au "sarit" cursul, dar cunostiintele lor erau putin peste nivelul cursului.

Dar un curs nu este suficient, pentru a deveni un adevarat membru activ, un eventual candidat trebuie sa arate initiativa. Membrii actuali sunt dispusi sa dea sfaturi novicilor, dar sfaturile nu sunt "gratuite", adica nimeni n-o sa se roage de un eventual absolvent sa faca observatii intr-un anumit domeniu. Pana la urma, Astroclubistii fac astronomie de placere in sensul ca nimeni nu-i plateste sa faca ceea ce fac.
Dar un lucru facut cu placere nu inseamna un lucru facut de mantuiala. Ca in orice domeniu, satisfactia vine numai daca muncesti din greu pentru ceea ce faci. Webmasterului i-a luat 5 ani ca sa faca o prima fotografie ghidata satifacatoare. Curbele de lumina construite de membrul Clubului Adi Sonka sunt rezultatul a cativa ani buni de observatii sistematice la variabile.

S-ar putea spune ca Astroclubul este un club destul de select. Din nefericire, motivul nu e ca ar face cineva mutre la noi membrii (se mai intampla si asta...), dinpotriva, orice nou candidat este binevenit! Dar selectia cam vine de la sine pentru ca oamenii realizeaza ca pentru a avea ceva de discutat marti seara mai trebuie sa faca si ceva acasa. Astroclubul s-a "fript" cu multi membrii neseriosi, multi cotizanti regulati, dar cu activitate astronomica nula. Asa ca vorba lui Zoli Deak,"oamenii trebuie sa vina la club, sa-i cunoastem, sa vedem ce pot si ce vor sa faca"(citatul destul de aproximativ). Dar vremurile se mai schimba, asa ca la ora actuala, politica Astroclubului catre acceptarea de noi membrii este mai deschisa ca niciodata.

Ati vrea sa deveniti membru?

 • In primul rand, completati un mic sondaj. Raspunsul la intrebari ne va ajuta sa ne facem o prima idee despre dumneavoastra.
 • In al doilea rand, faceti-ne o vizita la Club, daca nu ati facut-o deja.
 • In al treilea rand, daca nu va considerati suficient de stapan pe concepte de baza ale astronomiei practice, de ex., daca nu stiti exact cum se formeaza fazele Lunii sau de ce apun si rasar stelele, atunci ar fi cazul sa va inrolati in cursul de astronomie oferit de Astroclub in fiecare toamna. Dar daca l-ati pierdut intr-un an, nu-i o problema, veniti la club in fiecare marti, stati pe terasa, puneti intrebari, veniti in interiorul camarutei care este sediul Astroclubului, prezentati-va si incepeti sa intrebati. Si nu dati inapoi. Vreti sa invatati si sa ajungeti sa culegeti roadele cunostintelor dumneavoastra? Perserverati! Satisfactia care vine din intelegere a universului care ne inconjoara este enorma. Si va veti numara printre cei putini- putini din nefericire-, care stiu constelatiile si stiu sa foloseasca un binoclu, ca un minim....

  Vorbind mai oficial

  In principiu, pasul final al intrarii in Astroclub este depunerea unei cereri de inscriere. Cerea va trebui inmanata Presedintelui Astroclubului si discutata intr-o adunare generala. O conditie esentiala este citirea de catre dumneavoastra a "statutului Astroclubului". Apoi veti fi votat/a.
  Ca membru veti fi dator cu o cotizatie lunara, o suma modica, cheltuielile clubului sunt minime. Dar poate cel mai important, statutul de membru va fi asigurat de o activitate regulata in cadrul astronomiei de amatori, atat ca individual cat si ca membru. Succes!

  Intoarcerea la pagina principala